FOTO: Jelen Max z ústecké zoo překonal rekord
Jelen Max z ústecké zoo překonal rekord. 4x Foto: Zoo Ústí/Pavel Král
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Max, jelen bělohubý z ústecké zoo, shodil o víkendu své mocné paroží. Po zvážení trofeje ošetřovatelé zjistili, že jde o rekord zahrady.

Levý paroh shodil Max v sobotu odpoledne, pravý až následující den ráno při pravidelném krmení. Parohem zavadil o ohradu a ten mu odpadl. Shozené paroží má pět výsad, čili Max byl pravidelný desaterák. Levý paroh měří 110 cm a váží 3,55 kg, pravý paroh 109 cm s vahou 3,5 kg. Celková hmotnost paroží je tedy 7,05 kg

Prvenství v nejtěžším paroží v historii ústecké zoo si dosud držel tehdy devítiletý samec Timur s celkovou hmotností 5,3 kg, ale Max ho předčil.

Hmotnost parohů Maxe odpovídá hmotnosti parohů zvířat žijících ve volné přírodě. Protože je samec Max teprve sedmiletý, ošetřovatelé předpokládají, že příští rok tento rekord ještě překoná.

0405 zoo

0405 zoo2

0405 zoo4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru