VIDEO: Unikátní stavba v našem kraji! Moc podobných v Evropě nenajdete
Skokanský můstek u jezera Matylda v Mostě. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Most - V Česku vzniká nové unikátní sportoviště. V areálu Jumpark Matylda v Mostě v Ústeckém kraji je krátce před dokončením skokanský můstek pro akrobatické sporty s dopadem do vody – druhý v Česku a třetí podobný v Evropě. Za jeho vznikem stojí parta kolem reprezentačního trenéra akrobatického lyžování Romana Daleckého.

Můstek je 35 metrů dlouhý a třináct a půl metrů vysoký. Má dva rozjezdy, ten menší začíná v deseti metrech. Odrazový úhel odpovídá podmínkám na sněhu. Bude tu také špičková trampolína a potřebné zázemí.

„Bude to sloužit pro akrobatické lyžaře, pro reprezentaci, pro talentovanou mládež, se kterou trénujeme. Plus pro veřejnost,“ říká Roman Dalecký. Kdo by si chtěl skočit, může. I když je stavba krátce před dokončením, v běžném provozu bude skokanský můstek od příštího jara.

https://www.youtube.com/watch?v=zkkeC8OOhbI

Akrobatičtí lyžaři měli dříve svůj areál na bývalém koupališti v Havrani. Z rampy se tam osm let skákalo do molitanu. Ukázalo se to ale jako nevyhovující.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru