České dráhy zvyšují komfort ve vlacích, cestujícím nabídnou rychlejší internet
ilustrační foto
Zajímavosti

ČR - České dráhy zvyšují komfort ve svých spojích a zákazníkům nabídnou rychlejší a stabilnější připojení k internetu. Umožnila to výměna datových SIM karet ve vozech a vlakových soupravách. Výměna karet proběhla v uplynulých čtyřech měsících ve stovkách vozů Českých drah a jejich zahraničních partnerů.

České dráhy stále postupně vylepšují komfort cestování, a proto ve všech vlacích, kde je poskytována bezplatná služba připojení k internetu pomocí technologie Wi-Fi, nechaly vyměnit SIM karty.

„Nové SIM karty využívají plný potenciál mobilních sítí v ČR, neboť umožňují stahování dat maximální rychlostí, kterou v daném místě a čase mobilní datové sítě poskytují. Rychlost se tím pádem zvýšila a zároveň byla posílena i stabilita připojení,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod. Výměnu stovek malých SIM karet operátorů O2 a T-Mobile ve stovkách osobních vozů a jednotek ČD i zahraničních partnerů, trvala čtyři měsíce.

České dráhy nyní nabízejí Wi-Fi připojení v 1 046 vozech, které obsluhují více než tisíc dálkových i regionálních spojů denně. V dálkové dopravě se jedná o vlaky SC Pendolino, railjet, EC / IC, ale také o některé rychlíkové linky, jako například Svitava (Praha – Česká Třebová – Brno), Slovácký a Zlínský expres (Praha – Luhačovice / Zlín střed), Krušnohor (Praha – Ústí nad Labem – Cheb) nebo Moravan (Brno – Břeclav – Olomouc).

V regionální dopravě je pak Wi-Fi k dispozici zejména na linkách zajišťovaných moderními soupravami RegioPanter (např. ve východních Čechách, v Plzeňském a Jihočeském kraji, na Ostravsku a Brněnsku), RegioShark (např. na lince Plzeň – Domažlice a na řadě regionálních tratí v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Zlínském kraji) a RegioSpider (na Vysočině a v Libereckém kraji). V některých regionech bude možnost připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi doplněna i do dalších modernizovaných souprav (např. motorových vozů ř. 811 v Moravskoslezském kraji).

Wi-Fi připojením budou vybaveny i další moderní vlaky, které jsou už ve výrobě nebo jsou aktuálně poptávané.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru