V prostorách lidové zahrady proběhl festival Výběžek free L!VE
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Zajímavosti

Varnsdorf - V sobotu 19. října 2019 proběhl v prostorách Lidové zahrady ve Varnsdorfu festival Výběžek free L!VE. Jednalo se o pokračování tradičního Festivalu free Tibet, který ale letos převlékl svůj kabát a po dvaceti ročnících „Tibetu“ se pořadatelé rozhodli zaměřit na podporu bližšího místa – Šluknovského výběžku.

„V roce 1999 jsme začali pořádat ve Šluknovském výběžku festival. Na první ročník přišlo hodně lidí a to nás nakoplo. 20 let jsme dělali Festival free Tibet. Nyní jsme si řekli, že potřebujeme nový impuls. Aby festival přežil a neskončil jako jiné akce ve výběžku (Čtverec, festival v Kytlici atd.), musíme udělat změnu. Měníme koncept, chceme podpořit náš region,“ zaznělo z úst organizátorů.

Akce probíhala na třech scénách. Hlavní scéna byla na sále, kde vystupovaly hudební skupiny. Představila se rocková banda Mad Days z Prahy, dále Sabina Křováková z Děčína (vítězka Česko Slovenské Superstar). Publikum roztančila svým balkánským discem kapela Circus Problem z Prahy a z hlavního města také dorazila punk-rocková kapela Jaksi Taksi. Vystoupili také Toxic People a Krleš.

Druhá scéna byla otevřena o něco později v prostorách restaurace, kde svůj drumꞌnꞌbassový um předvedli ústečtí dýdžejové z uskupení Basscoffee spolu s živým bubeníkem Alíkem.

Třetí scéna byla oproti minulým ročníkům zásadně proměněna. Bar na balkóně obsadila kavárna Bohemian Coffee House a nádhernou vůní kávy přilákala mnoho návštěvníků. Dále zde probíhala výstava o obcích Šluknovského výběžku. Jako první se blíže představila obec Vilémov, která měla nad akcí pomyslnou záštitu. Zájemci si mohli prohlédnout a zakoupit výrobky z Integrovaného centra Horní Poustevna. „Náš cíl je, abychom posupně každý ročník přidávali další prodejce a v budoucnu celý balkon byl s výrobci z výběžku,“ říká pořadatel. Nechyběla ani tradiční výzdoba sálu – praporky, které jednak sál zútulnily a zároveň měly za úkol připomenout historii festivalu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru