V rámci akce Noc vědců vyrazili tepličtí studenti do Děčína
Foto: archiv školy
Zajímavosti

Teplice / Děčín – V pátek 27. září navštívili studenti z třetího ročníku Střední průmyslové školy v Teplicích děčínskou fakultu, školu vysokého učení technického (ČVUT). Exkurzi pro ně zorganizovalo vedení školy v rámci celosvětové akce Noc vědců, kdy se veřejnosti představují vědecká pracoviště. Současně měl výlet na děčínskou fakultu přiblížit studentům teplické průmyslovky jednu z možností jejich případného dalšího studia.

Do Děčína vyrazili podle informací jednoho z účastníků exkurze, studenta Honzy Zahna, strojaři a ajťáci. „Na škole nám představili nový obor se zaměřením na jadernou fyziku. Byl jsem velmi překvapený výbavou, kterou škola disponuje. Od měřících přístrojů po množství výkladových materiálů. Bylo zkrátka na co se dívat.“ Kromě prohlídky školy si mohli tepličtí studenti vyzkoušet jezdecký simulátor, virtuální realitu, prohlédnout si automobil Tesla, poháněný elektromotorem, a dokonce se v něm svézt.

0310prumka2

Foto: archiv školy

V rámci prohlídky se studenti seznámili i s fyzikální laboratoří, se simulátorem vesmírné lodi Artemis, mohli si vyzkoušet speciální brýle virtuální reality, zhlédli prezentaci o výskytu radioaktivity kolem nás, prohlédli si model vodíkového auta, vyzkoušeli 3D tiskárnu a další zajímavosti. Jak Honza Zahn k exkurzi poznamenal, výpravě z Teplic se věnovali nejen pedagogové děčínské vysoké školy, ale také její studenti. Mezi nimi i dva absolventi teplické průmyslovky a současní úspěšní studenti vysoké školy Martin Švamberg a Jan Wünsch, kteří studují Fakultu jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT, katedru softwarového inženýrství.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru