VIDEO: Učitelé šli přes léto do Letní školy. Seznámili se s moderními technologiemi
Učitelé šli přes léto do Letní školy. Seznámili se s moderními technologiemi.
Zajímavosti

Ústecký kraj - Nejnovější trendy ve výuce a zapojení nejmodernějších pomůcek do práce se studenty a žáky si osvojili pedagogové základních a středních škol Ústeckého kraje během posledních několika dnů letošních prázdnin na setkáních v rámci Letních škol.

Ty pro učitele Ústecký kraj pořádá jako součást projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje opakovaně a vždy s velikým úspěchem. Pedagogové z Ústeckého kraje zkrátka o setkávání při kterém si předávají zkušenosti, o další vzdělávání a poznávání novinek ze svého oboru velmi stojí.

Během Letních škol se konaly čtyři akce nabité workshopy, přednáškami nejlepších lektorů v oboru, ukázkami nových trendů ve výuce a představení nejnovějších pomůcek. Sešli se odborníci a pedagogové z oborů Polytechnika, Matematika, Digitální gramotnost a Čtenářská gramotnost. Svou fantastickou vědeckou show předvedl učitelům vědec a známý popularizátor vědy Michael Landesborough.

https://www.youtube.com/watch?v=T555U3fxlCw

Učitelé prohloubili své znalosti v tvorbě a sdílení digitálních vzdělávacích materiálů od video návodů po blogy a sociální sítě a zaměřili se také na robotiku a programování. Pro matematiky bylo na Letních školách připraveno atraktivní 3D modelování a 3D tisk, didaktické hry a další přednášky a workshopy. Obor Čtenářská gramotnost se zaměřil se na práci s hlasem a textem, soudobou českou prózu a na dramatickou výchovu. Projekt Implementace krajského akčního plánu vzdělávání patří mezi celou řadu aktivit, kterými se kraj snaží podpořit vzdělávání a zvyšování úrovně školství. Vedení kraje dává vzdělávání prioritu.

Aktivity cílené do vzdělávání v Ústeckém kraji tak rozhodně nekončí a budou v různých obměnách, ať už cílené na vzdělávání pedagogů, na investice do škol či podporu studentů pokračovat.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru