Tisíce prvňáčků v kraji obdrží baťůžek. Pomůže jim v bezpečné cestě do školy
Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most, Ústecký kraj - Společnost Autodrom Most se aktivně přihlásila k projektu Bezpečně do škol, zaměřenému na obezřetnost řidičů i chodců na začátku nového školního roku. Na koordinaci projektu spolupracuje s Ústeckým krajem, Policií České republiky a samostatným oddělením ministerstva dopravy BESIP. S konkrétními aktivitami jednotlivých partnerů seznámili novináře na čtvrteční tiskové konferenci v sídle ústeckého krajského úřadu výkonný ředitel autodromu Ivo Diviš, náměstek ústeckého hejtmana Martin Klika, šéf ústecké krajské dopravní policie Jiří Ušák a dopravní expert Jan Pechout.

Projekt cílí zejména na prevenci, žáci prvních tříd všech základních škol v kraji obdrží už tradičně při zahájení školní docházky 2. září baťůžky s výukovými pomůckami, reflexními prvky, pexesem s dopravními značkami a pracovním sešitem k osvojení základů bezpečnosti silničního provozu.

„Naše úloha hlavního pořadatele spočívá mimo jiné v distribuci baťůžků pro více než 8 000 letošních prvňáčků,“ upřesnil Ivo Diviš. Podpora dětí a mladých lidí je podle něj v souladu s činnostmi autodromu zaměřenými na bezpečnost silničního provozu a zejména na preventivní akce právě pro chlapce a děvčata předškolního i školního věku a mladé začínající řidiče.

Připomněl, že autodrom nabízí teoretickou a praktickou výuku základů bezpečnosti silničního provozu zábavnou formou dětem z prvního stupně základních a také mateřských škol. Školním výpravám se věnuje profesionální instruktor autodromu. Nejprve v učebně ve třiceti až šedesátiminutovém bloku podle věku dětí vysvětlí principy bezpečnosti silničního provozu. Praktická část pak pokračuje na dopravním hřišti vybaveném značkami a semafory. „Vše ale samozřejmě formou hry a s pomocí omalovánek, razítek a dalších zábavních pomůcek, aby děti zaujal a udržel jejich pozornost,“ vysvětlil Diviš.

Hřiště je po celý rok volně přístupné veřejnosti, kola, koloběžky či odrážedla i přilby si děti mnohou zdarma zapůjčit. Součástí areálu jsou i certifikované prolézačky se skluzavkou a minifotbalové hřiště s brankami.



Každý rok o prázdninách autodrom organizuje také příměstské dětské tábory pro chlapce a dívky od šesti do 15 let se základnou právě na dopravním hřišti. „Snažíme se nabídnout opravdu zajímavý a pestrý program. I v tomto případě se zaměřujeme při volbě aktivit také na bezpečnost cyklistů a chodců. Učíme děti, jak se správně chovat při pohybu v rušných ulicích měst,“ doplnil ředitel.

Připomněl, že autodrom sleduje také skupinu mladých začínajících řidičů, organizuje pro ně například soutěže, při nichž si mohou vyzkoušet své znalosti a dovednosti v uzavřeném areálu. Eliminuje se tak maximálně možnost ohrožení jiných účastníků silničního provozu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru