Na dětská oddělení Krajské zdravotní putuje výtěžek z charitativního projektu „Krása pomáhá dětem“
Zdroj: www.kzcr.eu
Zajímavosti

Ústecký kraj - Na dětská oddělení Krajské zdravotní putuje v letošním roce finanční výtěžek v hodnotě 305 tisíc Kč z charitativního projektu „Krása pomáhá dětem“. Slavnostní galavečer proběhl v pátek 22. března v Severočeském divadle. Organizátorkou akce byla Ing. Lenka Kocmanová Taussigová (Miss sympatie ČR 2002).

Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Co může být krásnějšího než pomáhat dětem,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček o charitativním projektu.

Šeky pro dětská zdravotnická pracoviště Krajské zdravotní, a. s., převzal místopředseda představenstva společnosti Mgr. Radek Scherfer. „Děkuji Ing. Lence Kocmanové Taussigové za dlouholetou podporu dětských oddělení,“ poděkoval jménem představenstva a vedení Krajské zdravotní, a. s., Mgr. Radek Scherfer.

2603kz1

Zdroj: www.kzcr.eu

Tradičním příjemcem daru je Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., která letos získala částku 150 tisíc Kč věnovanou Nadací ČEZ. Za získané finanční prostředky vedení dětské kliniky pořídí transportní emergency vozík a přístroj na rozmrazování plazmy. Dalším obdarovaným zdravotnickým pracovištěm je Otorinolaryngologické oddělení Nemocnice Most, o. z., na které putuje částka v hodnotě 50 tisíc Kč na vybavení herny pro malé pacienty. Třetím zdravotnickým pracovištěm, mezi které byl rozdělen letošní výtěžek, je Dětské a dorostové oddělení Nemocnice Chomutov, o. z. Ze získaných 105 tisíc Kč dojde k rekonstrukci lůžkových pokojů pro maminky s dětmi na stanici batolat.

2603kz2

Zdroj: www.kzcr.eu

Za čtrnáct let konání charitativní akce „Krása pomáhá dětem“ se organizátorce Ing. Lence Kocmanové Taussigové podařilo ve prospěch nemocných dětí získat téměř 5 milionů Kč. „Akci ve prospěch dětí hospitalizovaných v nemocnici jsem se rozhodla realizovat téměř dva roky po soutěži krásy. Neustále jsem se sama po České republice zúčastňovala charitativních projektů a v Ústí nad Labem se žádná módní charitativní přehlídka nekonala. Každý rok mám radost z toho, že se mi podařilo někomu pomoci,“ uvedla Ing. Lenka Kocmanová Taussigová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru