VIDEO: Pod horami začínají chodit lidi v tričku, podél této silnice ale zůstávají třímetrové závěje!
Závěje určitě přesahující třímetrovou výšku lemují horskou silnici u Výsluní. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Krušné hory – Pod Krušnými horami to už vypadá na nástup jara, teploty se pohybují i kolem patnácti stupňů. V kopcích na hřebenech ale zelenající se trávu ještě dlouho neuvidíte. Alespoň ne podél silnice z Výsluní na Rusovou na Chomutovsku.

Není divu, že touhle silnicí se údržbáři po sněhové kalamitě prokousávali mnoho dní. Zůstávají tam i nyní více než třímetrové návěje sněhu, který se tu a tam bortí do silnice. Pro lidi jde o atrakci. Řidiči zde zastavují, fotí si svá auta, která proti bílé hoře vypadají takřka titěrně.

Jde ale o poměrně rušnou silnici, kde projede několik desítek aut za hodinu. Kvůli sněhovým mantinelům není ani příliš prostoru pro úhybné manévry. Zastavit zde není kvůli bezpečnosti vhodné.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=nMsXzTqBZ_0

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru