Děčín oslavil sté výročí republiky, v pondělí byl symbolicky vysazen Strom svobody
Zdroj: www.mmdecin.cz
Zajímavosti

Děčín - Sté výročí vzniku československého státu si Děčín připomněl v neděli akcí Zažijte to znovu! V pondělí pak město, Československá obec legionářská, skauti a občané vysadili Strom svobody a zástupci města také položili při příležitosti výročí tradičně věnec u budovy magistrátu na Mírovém náměstí a květinu v ulici 28. října.

V neděli 21. října přilákalo slunečné počasí stovky lidí na Masarykovo náměstí. Konala se zde akce Zažijte to znovu!, která zábavnou formou připomněla období první republiky. Děti i dospělí si mohli vyzkoušet, jak se učilo v obecné škole, nechybělo posezení v prvorepublikové kavárně, virtuální prohlídka prostor, kde vznikala republika, ukázka vývoje českých bankovek. Bylo možné si také prohlédnout historický automobil z roku 1905. Netradiční „slavnost“ doplnil hudební program na pódiu včetně vystoupení děčínských Sokolů. Akci pořádalo statutární města Děčín ve spolupráci s firmou Media Park.

V pondělí 22. října se vysazením lípy připojil Děčín ke kampani Stromy svobody. Výsadby se v lokalitě pod zámkem zúčastnili zástupci města, děčínští skauti, občané a členové Československé obce legionářské, která věnovala strom. Zazpíval Pěvecký sbor děčínského gymnázia.

Zástupci města položili odpoledne při příležitosti výročí věnec u budovy magistrátu na Mírovém náměstí a kytici v ulici 28. října.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru