OBRAZEM: Netradiční zážitek pro celou rodinu! Přijďte se ztratit do unikátního kukuřičného bludiště
foto: www.kukuricaci.cz
Zajímavosti

ČR - Přemýšlíte, kam na výlet s dětmi? Kukuřičná bludiště jsou skvělým tipem nejen na víkend! Zažijete netradiční dobrodružství v přírodě na čerstvém vzduchu, procvičíte si své mozkové závity a orientační smysl. Kukuřičné bludiště pro děti i dospělé najdete na 11 místech České republiky. Vydat se za netradičním zážitkem můžete například do nedalekého Rakovníku.

Přes 140 tisíc návštěvníků bloudilo loni v kukuřičných bludištích na 25 místech v republice. Nejvíce lákala bludiště v Brně, Hradci Králové a Opavě. Letos jich je 8, za to jsou opravdu promyšlená a nabízí mnoho novinek! Třeba novou poznávací hru pro malé děti s dvojnásobným počtem stanovišť.

Každý kukuřičný labyrint má jedinečné plány cest, takže jich můžete navštívit víc. Bludiště má více okruhů, takže si sami zvolíte, jestli chcete kratší nebo delší zábavu.

0908bludiste2

Velikost bludišť

Bludiště z kukuřice jsou různě velká s rozlohou od 1 do 2,5 hektaru. Abyste si udělali obrázek, představte si fotbalové hřiště. Máte? Tak svoji představu rozšiřte, protože každé bludiště je ještě větší!

Co Vás čeká?

V bludišti je umístěno přes 20 herních tabulí s příšerkami, které jsou důležité pro hru pro malé i velké. Dále zde najdete 8 herních tabulí s QR kódy interaktivní hry. V bludišti najdete i ekologickou prezentaci věnovanou třídění odpadu a také další překvapení.

Hra pro malé i velké spočívá v hledání tajenky. K její uhodnutí vám pomohou indicie, které luštíte z nalezených písmen. Ta v bludišti skrývají příšerky, každá z nich vám prozadí jedno písmeno indicie. Za správnou tajenku dostanete odměnu v podobě placky z reflexního materiálu.

0908bludiste5

Interaktivní hra je soutěž na čas, při které se snažíte co nejrychleji najít 8 QR kódů umístěných na herních tabulích, nasnímat je mobilem a dostat se ven z bludiště. Buďte nejrychlejší z celé České republiky v Mistrovství v bloudění!

V bludišti jsou navíc umístěné naučné tabule Autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s., které návštěvníkům popisují cestu odpadů od jejich vzniku až po konečné využití či odstranění a zároveň vysvětlují, že třídění odpadů není zdaleka nic složitého. Správní hledači pak v bludišti odhalí také speciální expozici s ukázkami čtyř recyklačních cyklů papíru, plastu, skla a nápojového kartonu.

Jak dlouho trvá bludiště projít?

Vše závisí na typu hry, kterou si vyberete, a na vašem orientačním smyslu. Můžete se bludištěm jen projít nebo si zahrát některou z našich her. Pokud budete hrát hru, můžete se v bludišti zdržet i více jak 1 hodinu.

0908bludiste3

Co s sebou?

Kromě vhodného oblečení a obuvi si nezapomeňte mobilní telefon či tablet (s OS Android), abyste mohli hrát interaktivní hru. Nejprve si však stáhněte aplikaci Kukuřičáci a přesvědčte se, zda máte ve vašem zařízení čtečku QR kódů. V případě, že máte v telefonu aktivní datový tarif, aplikaci si můžete stáhnout i u pokladny. Pokud nechcete hrát interaktivní hru, můžete hádat tajenku, nezapomeňte pak na tužku či pero! Se vstupenkou získáte herní kartičku, na kterou si budete zapisovat výsledky hádanek.

Oblečení

Mějte na paměti, že bludiště se nachází v kukuřičném poli. Takže když několik dní před vaší návštěvou prší, půda v kukuřici nemusí být ještě vyschlá. Myslete proto na vhodnou obuv, např. gumáky, a případně na věci na převlečení do auta.

Ať už si přijdete do největších bludišť v ČR jen bloudit anebo budete hrát jednu z her, jistě zde strávíte příjemné chvilky s vaší rodinou či přáteli. Tento netradiční zážitek pro malé i velké budete moci prožít nejméně do konce září. Veškeré informace naleznete na webových stránkách ZDE.

0908bludiste

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru