Máte rádi přírodu a fotografování? Lesy ČR pořádají zajímavou soutěž
Jarní les v Ústeckém kraji. Foto Libor Želinský
Zajímavosti

ČR, Ústecký kraj – Pokud rádi chodíte do naší české přírody a zároveň i rádi fotografujete, tato soutěž je pro vás jako stvořená: Lesy ČR pořádají pro všechny zájemce fotosoutěž. Probíhá právě v těchto dnech, zapojit se může úplně každý. Až se tedy budete toulat s rodinou, přáteli či jen tak sami po lese, zmáčkněte ve volné chvíli fotoaparát nebo i dobře fotící telefon. Pokud se vám podaří pořídit snímky uměleckého či jinak zajímavého charakteru, které osloví porotu, můžete na konci vyhrát zajímavé ceny pro další rozvoj vašeho fotografování.

Soutěž probíhá už od března a je rozdělena na dvě kola. První běží právě teď, od 1. 3. do 30. 6. Lidé v jeho rámci mají pořizovat a posílat snímky vytvořené v zimě a na jaře. Druhé kolo potrvá v období 1. července - 31. října a snímky mají být z léta a podzimu.

Člověk a les, Lesní fauna a flóra a Český les

Jaká témata se na snímcích mají objevovat? Všichni fotografové mají tvůrčí svobodu a co se rozhodnou zachytit a poslat do soutěže, to je na nich. Fotky však musí svou náplní odpovídat alespoň jedné ze tří obecnějších soutěžních kategorií, které pořadatelé určili. Jsou to kategorie s názvy Člověk a les, Lesní fauna a flóra a Český les.

A jak své snímky do soutěže přihlásíte? Neposílají se nikam mailem ani jiným způsobem přes internet, ale poslat se mají klasickou poštou na adresu Lesy České republiky, Přemyslova 1106/19, 500 08 Hradec Králové. „Do soutěže přijímáme pouze snímky v elektronické podobě, tedy nikoli vytištěné na papíru. Snímky musí být nahrány na elektronickém nosiči a ten vložen do obálky s adresou. Na obálku je třeba výrazně napsat heslo Fotosoutěž, jméno autora snímků a zpětný kontakt na sebe,“ uvádějí pořadatelé.

Do obálky je tedy možné vložit například CD nebo flashdisk s nahranými snímky. Bližší podrobnosti k soutěži a účasti mohou všichni zájemci najít na stránkách Lesů ČR. Vítězové budou vyhodnoceni a vyhlášeni v listopadu a vyhrají poukázky na nákup fotovybavení v hodnotě pět tisíc, tři tisíce a dva tisíce korun. Přejeme vám hodně štěstí, dobré světlo a pěkné zážitky při výletech!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru