Tomu se těžko věří: silničáři u Postoloprt museli zbourat zbrusu nový most
Bourání mostu u Postoloprt. Foto Michal Hrdlička
Zajímavosti

Postoloprty u Loun – Zbrusu nový silniční most, který byl součástí probíhající stavby dálnice D7 a obchvatu Postoloprt na rychlostní silnici Praha - Louny - Chomutov, avšak ještě nebyl dokončen, stejně jako celá dopravní stavba, museli dělníci a stroje tento týden začít bourat. Důvodem je chyba mostní konstrukce, kterou kontroloři zjistili až v době, kdy už objekt stál.

Na neobvyklý jev upozornili čtenáři našeho internetového deníku. Původně jsme tomu nemohli uvěřit ani my v redakci. Bourání už téměř hotového mostu na dotaz naší redakce posléze potvrdilo i Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Podle vyjádření ŘSD byly na stavbě zjištěny problémy v konstrukci mostu. „V rámci našich kontrol byla zjištěna neodpovídající odolnost mostní konstrukce vůči chemicky rozmrazovacím látkám. Ta má přitom zásadní vliv na životnost mostního objektu. Jde o chybu zhotovitele a demolice půjde plně na jeho náklady. V žádném případě se tedy nejedná o chybu projektu,“ uvedl Jan Studecký, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Nyní bude podle něj zbourána nosná konstrukce a částečně i podpěry. Bourání mostu začalo v úterý. „Stavební firma pak provede objekt nově tak, aby odpovídal všem normativním požadavkům včetně odolnosti vůči výše zmiňovaným chemicky rozmrazitelným látkám,“ upřesnil Jan Studecký. K dotazu, kolik peněz stojí demolice mostu, se mluvčí nevyjádřil.

Celá stavba úseku Postoloprty – Bitozeves má být dokončena do srpna 2018 a tento termín i přes potíže s mostem není ohrožen, uvedl Jan Studecký.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru