Gymnazisté z Ústeckého kraje vyjeli do Štrasburku. Navštívili Evropský parlament
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Štrasburk - Ve dnech 10. až 13. března vyjeli na pozvání poslance Evropského parlamentu Petra Ježka na studijní cestu do Štrasburku studenti ze tří gymnázií Ústeckého kraje – Gymnázia, Ústí nad Labem, Jateční 22, Gymnázia Teplice a Podkrušnohorského gymnázia Most. Jejím cílem byla podpora zájmu o evropské dění a poznání Evropského parlamentu v praxi.

Počátkem roku hejtman Ústeckého kraje oslovil všechny poslance Evropského parlamentu s žádostí o pozvání ústeckých studentů do centra Evropské unie. Žádost byla reflektována europoslancem Petrem Ježkem. Ten se studenty osobně setkal ve Štrasburku při diskuzi v Evropském parlamentu a odpovídal na rozličné dotazy.

2003parlament2

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Pro většinu gymnazistů byla velkým zážitkem diskuze poslanců v průběhu plenárního zasedání Evropského parlamentu, kterou měli příležitost sledovat z galerie nad sálem. Poslanci zrovna projednávali kauzu Selmayergate a vyjadřoval se k ní i český europoslanec Jan Zahradil.

2003parlament3

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Protože nejen politikou je člověk živ, tak studenti měli během cesty možnost nakouknout do života na francouzském venkově. Během jednoho dne si prohlédli vesničky a města na alsaské vinné stezce, především pak malebný Riquewihr, Kaysersberg a Colmar.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru