Podpora podnikatelů a kvalitní podmínky k podnikání: Děčín získal titul Město pro byznys 2017
Ocenění převzala první náměstkyně primátorky Děčína Hana Cermonová
Zajímavosti

Děčín - Skvělou kombinací přívětivého přístupu veřejné správy k podnikatelům a celkově kvalitními podmínkami pro podnikání si letos vítězství vybojovalo statutární město Děčín.

Ve srovnávacím výzkumu, který zpracovává analytická agentura Datank, se v Ústeckém kraji za vítězem na druhém a třetím místě seřadily Teplice a Lovosice. Výzkum hodnotí všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice a také městské části Hlavního města Prahy.

V Děčíně se o podnikatele starají

Děčín si v Ústeckém kraji nejlépe vede v přístupu veřejné správy. Město boduje především svými webovými stránkami, které jsou z hlediska podnikatelského obsahu třetí nejlepší v kraji. V testování elektronické komunikace, ve kterém se hodnotí rychlost, úplnost a správnost odpovědi na fiktivní podnikatelský dotaz, se rovněž umístil na třetím místě. Vyniká také v dani z nemovitosti, kde si drží nejnižší koeficient. Z hlediska podnikatelského prostředí se Děčín umístil na třetím místě. Stejně jako vloni zůstává městem s nejvyšším podílem podnikatelů v kraji, také ceny stavebních pozemků jsou druhé nejnižší. Nejsevernější české město na Labi si titul Město pro byznys 2017 Ústeckého kraje rozhodně zaslouží!

„Všechny obce a města se snaží o plynulý rozvoj a čas od času dostanou zpětnou vazbu, jestli jdou správnou cestou. A právě tato ocenění jsou milníky, kterých si velmi vážíme,“ uvedla první náměstkyně primátorky Děčína Hana Cermonová.

Teplice a Lovosice poskočily na stupně vítězů

Na stříbrné pozici se v kraji umístily Teplice. V regionu vynikají nejvyšším podílem malých a středních firem, třetí nejnižší nezaměstnaností i také velmi nízkou dlouhodobou nezaměstnaností. Vůbec nejlepší jsou Teplice z hlediska likvidity. Třetí místo berou Lovosice, které těží z výborné dopravní dostupnosti a celkově výborného podnikatelského prostředí. Mají v rámci kraje nízkou nezaměstnanost a naopak vysoký přírůstek obyvatel. Město je velmi dobré v kritériu podpory webových stránek, kdy se z hlediska podnikatelského obsahu na webu radnice umístilo v kraji na druhém místě.

CzechInvest znovu vybírá investičně nejatraktivnější regiony

Samostatnou soutěžní kategorií, kterou vyhlašuje Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, je Investičně atraktivní region. Kategorie hodnotí přístup místních samospráv vůči podnikům a připravenost podnikatelského prostředí dané lokality pro nové soukromé investice. Jejím cílem je prezentovat úspěšné příklady obcí v České republice, které efektivně spolupracují s podnikatelskou sférou na hospodářském a investičním rozvoji regionu. Přihlášky je možné zasílat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. od 1. února do 31. března 2018. Prvních šest nominovaných bude představeno na vyhlášení celostátních výsledků výzkumu Město pro byznys v dubnu 2018.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podesáté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je sestavován unikátní žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru