Do Ústeckého kraje loni opět zavítalo více turistů. V porovnání s ostatními kraji je na třetím místě
Tiské stěny, oblíbené místo turistů v Ústeckém kraji. Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Počet turistů v Ústeckém kraji za rok 2017 opět vzrostl. Do regionu zavítalo o 12,9% turistů více. Z toho cizinci bylo 14,1% cizinců a Čechů 12,3%. Tato čísla tak dokazují dlouhodobý trend stále zvyšující se návštěvnosti Ústeckého kraje, který je ve srovnání se všemi kraji na třetím místě ve zvyšující se návštěvnosti.

První je Jihomoravský se 14,6% a druhý Plzeňský se 13,4%. Nejvíce zahraničních hostů již tradičně přijelo z Německa, Polska a Slovenska.

„Nárůst počtu turistů v kraji nás samozřejmě velmi potěšil. Pro Ústecký kraj má zvyšování návštěvnosti dva základní aspekty. Je to příliv tržeb v pohostinství, ve službách obecně, zkrátka ekonomický přínos. A tím druhým je zprostředkovávání krás našeho regionu, přírodního bohatství, nespočtu kulturních památek a zážitků. Propagace nabídky cestovního ruchu Ústeckého kraje díky projektu Brána do Čech je na vysoké úrovni. Čtyři krajské destinační agentury Ústeckého kraje České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří jsou nositeli rozvojových projektů, které rozvíjejí turistickou infrastrukturu a poskytují jednotný destinační management subjektům cestovního ruchu, v čemž se také odráží zvýšená návštěvnost kraje“, řekl radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru