VIDEO: Zloději našli nový trik, jak vás okrást. Začíná to při tankování na benzínce
Foto: Policie ČR
Zajímavosti

ČR - Pohonné hmoty načerpané před půlnocí na konci roku na benzínce poblíž Rajhradu se nakonec pořádně prodražily devětapadesátiletému cizinci. Případ odhalil nový trik zlodějů, který začali používat na čerpacích stanicích a následně v jejich okolí. Velmi rychle se může rozšířit po celém Česku. Buďte proto i při tankování obezřetní, kdo se pohybuje okolo vašeho auta.

Co se stalo? V průběhu placení k jeho vozidlu přišel neznámý muž a prořízl pravou zadní pneumatiku. "Když cizinec s autem odjel a po několika kilometrech způsobený defekt opravoval, ztratila se z jeho auta peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí. Šofér vyčíslil škodu na skoro dvacet tisíc korun," popisuje mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek.

Podobný scénář se na stejném místě odehrál jen několik dní před tím. To čtyřicetiletému řidiči při zastávce k odpočinku poškodil neznámý muž zadní pneumatiku na jeho osobním automobilu Ford. Brňan ale i s prořízlou pneumatikou dorazil až domů. Takže možnému pachateli nedal prostor k pravděpodobně zamýšlené akci.

Hodně podobný případ se opakoval hned v prvních dnech nového roku. To poblíž čerpací stanice v Rahjradu zjistil padesátiletý šofér defekt kola u svého osobního automobilu VW Sharan. Při opravě proříznuté pneumatiky, kterou mu pravděpodobně poničil neznámý pachatel při čerpání pohonných hmot v Mikulově, mu na parkovišti u rajhradské benzínky z automobilu zmizela taška s osobními věcmi, doklady a finanční hotovostí. Škoda je rovněž skoro dvacet tisíc korun.

https://www.youtube.com/watch?v=1CSsCMlroa8

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru