Ústecký kraj - Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se konají ve dnech 20. a 21. října 2017. Zjednodušeně poradíme, jak postupovat při odevzdávání vašich hlasů ve volebních místnostech.

Kdy mohou jít voliči k urnám?

V pátek 20. října 2017 začíná hlasování od 14:00 hodin a končí ve 22:00 hodin. Druhý den voleb - v sobotu 21. října 2017 - začíná hlasování v 8:00 hodin a končí ve 14:00 hodin.

Jak se hlasuje?

Volební lístky by již měly být doručeny všem voličům do schránek. V případě, že je nedostanou, mohou si kompletní sadu lístků vyzvednout přímo ve volební místnosti. Z této sady si pak v prostoru za zástěnou vyberou jeden hlasovací lístek určený politické straně, hnutí nebo koalici a provedou jeho případnou úpravu.

Na hlasovacím lístku, který vkládají do úřední obálky, mohou zakroužkováním pořadového čísla nejvýš u čtyř kandidátů vyznačit, kterému dávají přednost. Volba se pak provádí vhozením obálky do volební urny.

Každý volič hlasuje osobně, zastoupení není přípustné. Nezapomeňte si proto s sebou vzít doklad, kterým prokážete svou totožnost a státní občanství České republiky. Voliči, jenž tak neučiní, nebude hlasování umožněno.

Jak jsou volby pro Ústecký kraj důležité?

Možná se někomu může zdát, že volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky nejsou pro běžný život v Ústeckém kraji až tak důležité. Ale: čím silnější zastoupení ve sněmovně kraj má, tím silnější je jeho vyjednávací pozice při prosazování zájmů jeho obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru