OBRAZEM: Desítky hasičů z celé republiky bojovaly v Ústí v náročných soutěžích. Kdo vyhrál?
Osmý ročník mistrovství České republiky v disciplínách TFA. Foto: Michal Hrdlička
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR a Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje ve spolupráci se Sportovním klubem hasičů Ústeckého kraje uspořádaly 27. září 2017 v Ústí nad Labem mistrovství České reubliky v disciplínách TFA. Mistrovství proběhlo v obchodním centru Forum v Ústí.

Mistrovství se zúčastnilo celkem 77 závodníků, šlo o příslušníky krajských hasičských sborů ČR a Asociace hasičských sborů podniku. "Mistrovství se zúčastnilo vždy jedno soutěžní družstvo z každého kraje. Kraj mohl vyslat maximálně 6 závodníků, z toho 2 závodníci mohli soutěžit jen v kategorii jednotlivců. Družstvo tvořili čtyři závodníci. Dále pak jedno družstvo HZS podniku nominované Asociací velitelů HZS podniků, které pořadatel pozval," vysvětluje mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

V soutěži družstev se na prvním místě umístilo družstvo HZS Jihočeského kraje, druhé bylo družstvo HZS Olomouckého kraje a třetí družstvo HZS Moravskoslezského kraje.

V soutěži jedntolivců v kategorii A (18 – 34 let) zvítězil Michal Brousil z HZS Jihočeského kraje, druhý byl Petr Moleš z HZS Jihomoravského kraje a třetí Jaroslav Hanzel z HZS Moravskoslezského kraje.

V kategorii B (35 – 44 let) zvítězil Roman Viej z HZS Moravskoslezského kraje, druhý byl Petr Svatek z HZS Kraje Vysočina, a třetí David Kubiš z HZS Jihočeského kraje.

V kategorii C (45 a více let) zvítězil Daniel Kouřil z HZS podniku, druhý byl Josef Frýdl a třetí Petr Jindra.

Soutěžilo se v disciplínách:

Běh s požárními hadicemi, sbalení dvou hadic B, Hammer box, Keiser box, tunel, figurína, bariéra, žebříky, monitor, výběh po schodišti. Běh s požárními hadicemi: Rozvinutí dvou hadicových vedení s proudnicemi na určitou vzdálenost. Sbalení hadic B: Smotání dvou hadic B a jejich vložení do boxu. Hammer box: 80 úderů palicí v Hammer boxu. Keiser box: Přemístění závaží na vzdálenost 1,5 metru pomocí palice.

Fotogalerie

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru