Děčínsko – Z celé řady míst hlásí naši čtenáři doslova invazi slunéček. Berušky jsou skoro všude, kde zasvítily teplé podzimní paprsky.

Berušky hledají místa pro přezimování. Vhodné jsou pro ně všechny škvíry a skuliny. Objevují se hlavně na místech v blízkosti přírody. Tam, kde jsou parky, stromy, více zeleně.

Brouci původem z Asie jsou neškodní, ve větším množství ale lidem otravují život. Na internetu proto kolují postupy, jak se jich zbavit či jak jim zabránit pronikání do bytů.

Slunéčka, která zalezla do teplého bytu, vyčerpají zásoby energie dříve, než ta, která se uloží ke spánku v přírodě. Proto většinou uhynou. Chcete-li je zachránit, měli byste je vynést za chladného počasí ven. Použijte k sesbírání noviny či smetáček, broučci jsou odolní, neublížíte jim.

Aby se berušky do bytu nedostaly, doporučuje se omýt parapety a okna savem. Zastaví je samozřejmě i síť proti hmyzu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru