Zářijové změny jízdních řádů v Ústeckém kraji: Některé zelené busy jezdí jinak, vlaky beze změn
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Největší změny jízdních řádů čekají cestující jako každoročně až v prosinci, přesto se už od září musí připravit, že při pravidelné čtvrtletní úpravě jízdních řádů dojde k několika změnám.

Týkat se budou hlavně zelených linkových autobusů a to ve třech oblastech: na Litvínovsku a Bílinsku se od 3. září na lince 498 objeví nové večerní spoje v úseku Teplice – Bílina v pracovní dny.

Vybrané spoje z úseku Teplice – Bílina budou přeřazeny na linku 503 přes Ohníč. Na lince 503 se rozšíří doprava o odpolední a večerní spoje. Linka 525 pojede nově po trase Litvínov – Mariánské Radčice – Braňany a nebude již jezdit v úseku Mariánské Radčice – Loučná. Na linkách 499, 506, 508 se v jízdních řádech objeví nové spoje - k jejich zajištění dopravci využijí dosavadní manipulační jízdy. Na Teplicku budou od 4. září noční linky 802 a 803 nově stavět na více zastávkách po Teplicích. Na Litoměřicku se na lince 637 zlepšuje doprava ke škole v Terezíně a přidává se dopolední spoj do menších obcí. U linky 638 se zlepší možnost dopravy do Litoměřic k zastávce u pošty, do Pokratic ke kapličce a do Radešína.

U autobusů linky 646 pojedou nově večerní spoje jako přípoje od autobusu ze směru od Prahy. Na lince 672 dochází ke zvýšení počtu spojů a z Dušníků do Roudnice nad Labem. Se zelenými autobusy číslo 683 se od září dostanete častěji do Předonína i do Roudnice. U linky 684 se zlepšuje návaznost na trasu Roudnice-Mělník a doprava do zastávky Litoměřice, u pošty. Na lince 685 jede nový spoj v 10:52 z Libochovic do Budyně a na lince 711 nový spoj v 9:10 z Budyně do Mšeného-lázní a v 15:12 z Peruce do Loun.

Od září se mění jízdní řády jedné ze sedmi tarifně zaintegrovaných městských doprav v systému DÚK – MHD ve Varnsdorfu. Linka MHD číslo 191 nově vede kolem Kauflandu a nezajíždí k mlékárně. Přesunuje se zastávka Kamenická a název nynější zastávky Varnsdorf Velveta 03 se změní na Varnsdorf Kaufland. V jízdním řádu dojde k drobným časovým posunům.

Potěšující zprávou na závěr je, že jízdní řády vlaků se na území Ústeckého kraje k zářijové čtvrtletní změně nemění. Do konce turistické sezony se už také nemění jízdní řády turistických železničních a lodních linek DÚK, od září podle stávajících jízdních řádů po prázdninové odmlce opět vyplují lodě linky 902 z Ústí nad Labem do Děčína a Hřenska.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru