Širší uličky, zkratky, nový obslužný pult s masem. První přestavěný Kaufland letošního roku otevírá v Chomutově
Foto: Kaufland
Zajímavosti

Chomutov - Jedna z nejstarších prodejen obchodní sítě Kaufland v České republice se po kompletní rekonstrukci představí zákazníkům ve čtvrtek 15. června 2017 v otvické nákupní zóně v Chomutově. Modernizace trvala čtyři měsíce a investice do kompletní přestavby představují více než sto milionů korun. Kaufland tak pokračuje v rekonstrukci svých prodejen v rámci celé České republiky, do které bude během následujících tří let investovat deset miliard korun.

Prodejna prošla kompletní proměnou, venku i uvnitř. Její vzhled a technologické vybavení odpovídají trendům poslední doby. Nový koncept prodejny navozuje pocit velkého vzdušného prostoru, klidu, čistoty, jednoduchosti a funkčnosti. V orientaci pak pomáhá nejen výmalba stěn podle druhu zboží, ale i jednoduchý navigační systém zastoupený ikonami.

„Chceme zákazníkům nabídnout rychlý a pohodlný nákup. Rozšířili jsme uličky, které nyní mají 3,5–4 metry. Pro urychlení nákupu byly na prodejní ploše vybudovány průchody – zkratky, které zákazníkům umožní zvolit si kratší prodejní okruh. Svůj prostor dostaly i čerstvé produkty k rychlému občerstvení. Například ve vitríně „Snack/fast to go“ plné baget a salátů, kde lze dobře pořídit tzv. svačinový nákup,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Nejpodstatnější a také nejviditelnější změnou je zmodernizování obslužného pultu s uzeninami, sýry a lahůdkami. Rozšířil se zhruba o 4 metry a tím vznikl prostor pro rozšíření nabídky o obslužný pult s masem značek Naši řezníci a K-Purland, které se připravují ve vlastním masozávodě společnosti Kaufland v Modleticích u Prahy.

1306kauf2

Foto: Kaufland

Úpravou prošlo i oddělení pečiva. Výběr sladkého i slaného pečiva nyní bude ještě jednodušší a pohodlnější. Nová je i pokladní zóna, kde přibyly samoobslužné pokladny pro rychlé odbavení menších nákupů.

Při přestavbě byl kladen důraz i na ekologickou stopu prodejny. Prodejní plochu i zázemí osvětluje moderní, příjemné a především úsporné LED osvětlení. Chladicí nábytek byl osazen dveřmi, což spolu s novou technologií chlazení snižuje jeho energetickou náročnost až o 30 procent energie. Samozřejmostí jsou i další nejnovější technologická řešení, díky kterým prodejna minimálně zatěžuje své okolí (např. snížení množství CO2, rekuperace).

Kaufland dbá i na pohodlí a komfort svých zaměstnanců. Rozšířeno a zmodernizováno bylo proto také zázemí pro zhruba stovku zaměstnanců prodejny. Společenská místnost, jídelna i šatny jsou nyní vzdušnější a laděné do příjemných barev. K dispozici mají plně vybavenou kuchyň, moderní sociální zařízení i wi-fi.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru