Talentovaný malíř z našeho kraje obdivuje staré mistry. Vytváří úchvatná realistická díla
Jan Matěják.
Děčín

Ústecký kraj - Jan Matěják je osecký rodák a od mládí se zabývá výukou a malováním olejů vrstvenou technikou starých vlámských mistrů a technikou alla prima. Specializuje se především na renesanční lavírovací techniku a na studium technických aspektů staromistrovských technik. Jeho cílem je znovuobjevení kvalit, zručnosti a znalostí starých mistrů.

Jan se zabývá mimo jiné i lektorskou a publikační činností a řadu let působil v soukromých ateliérech zejména v Praze. Z publikační činnosti můžeme uvést knihu Realistická olejomalba a nově chystanou knihu, o které se ještě v článku zmíníme.

Svépomocí vytvořil a provozuje webové stránky, kde jsou zdarma dostupné nejen výukové texty, soubory v PDF, tutoriály ale i výuková videa pro zájemce z řad odborné i široké veřejnosti.

Za svojí uměleckou kariéru se podařilo Honzovi nasbírat řadu ocenění na prestižních akcích jako je například Artists of the Year v Londýně a ARC salon v USA.

edeniky 4510

Zajímavostí a čerstvou aktualitou je, že Jan v rámci své publikační činnosti chystá uvedení své již druhé knihy, která ponese název BARVA nejen pro výtvarníky. Tak pokud se budete chtít naučit malovat, nebo si chcete přečíst Honzovo novou knihu, stačí se podívat na některý z níže uvedených odkazů a možná v sobě někdo z Vás najde skrytý talent.



Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru