V noci blouzníte, skoro nejíte. Marek z Chomutova veřejně popsal boj s novou nakažlivou nemocí
Ilustrační foto
Děčín

Chomutov, Ústecký kraj – V Ústeckém kraji jsou již bezmála čtyři desítky osob, u kterých byla prokázána nemoc Covid-19. Čtyři lidé se ale také již uzdravili. Pozitivně testován byl také mladý muž z Chomutova. Ten na facebooku veřejně popsal svůj boj s vážnou nemocí i přístup zdravotnických orgánů.

Případ potvrdila ředitelka Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje Lenka Šimůnková. "Nákaza pravděpodobně vznikla v Praze," potvrdila. Sociální sítí Facebook koluje od pátečního rána osobní zpověď muže, ve kterém potvrzuje nákazu novým koronavirem a detailně popisuje průběh nemoci. Tímto přiznáním chtěl hlavně uklidnit vyděšené Chomutovany.

"Většinu nemoci jsem prodělal bez vyšetření zavřený v Praze na ubytování, kde přebývám kvůli práci, a to bez jakéhokoli kontaktu s lidmi. Není proto důvod se znepokojovat, že jsem nemoc jakkoli roznášel po CV ani nikde jinde," popisuje Marek na svém Facebooku.

Nemoc se prý u něj začala projevovat velmi pozvolna. "Cca 14 dní zpátky o víkendu - přes noc mi vyskočila teplota, jinak nic zásadního. V neděli jsem jako každý víkend, kdy se vracím na sever, pobalil věci a vracel se na ubytko do Prahy. Na ubytovně jsem prakticky okamžitě zalehl a začalo přituhovat," pokračuje ve svém vyprávění muž pozitivně testovaný na Covid-19.

„Když máte cca 9 dní v kuse horečky přes 39, v noci blouzníte, skoro nejíte a pořád kašlete (nic nejsem nevykašlával, nesmrkal,...), tak je prostě něco špatně,“ uvádí. Ne všichni mají takový průběh. Někdo pociťuje mírnější příznaky. Někteří lidé ale potřebují intenzivní lékařskou péči, jde převážně o starší nebo ještě jinak nemocné osoby. Covid-19 může skončit i smrtí. To se u nás zatím nestalo, tisíce mrtvých jsou ale v Itálii, Číně, Íránu.

Testy mu nikdo nedokázal udělat, tak si je nakonec sám zaplatil v ústecké laboratoři „To už mi odezněla většina příznaků, takže jsem se tam odvezl sám,“ vypráví. Výsledek potvrdil, co si celou dobu myslel.

Přečtěte si celý jeho příběh o nelehkém zápasu s nemocí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru