AGC je druhým nejžádanějším zaměstnavatelem pro studenty v Ústeckém kraji
Ilustrační foto: AGC Automotive Czech
Děčín

Ústecký kraj - Značka AGC se stala druhým nejžádanějším zaměstnavatelem pro studenty Ústeckého kraje. Vyplývá to z výsledků prestižní ankety Sodexo Zaměstnavatel roku, kde studenti z regionu mohli hlasovat i pomocí chatbota.

Do skupiny AGC spadá v Česku pět výrobních závodů, z toho největší jsou sklárna AGC Flat Glass Czech v Teplicích a AGC Automotive Czech v Chudeřicích u Bíliny. Regionální anketu mezi studenty vyhrála společnost PKN Orlen, na třetím místě skončila firma Nestlé.

Libor Sehnal, manažer lidských zdrojů AGC Flat Glass Czech: „To, že se značka AGC stala druhým nejžádanějším zaměstnavatelem v našem regionu mezi studenty, nás nesmírně těší. Je to i jistá forma odměny za to, jak s místními studenty pracujeme. Ocenění je samozřejmě i naše dobrá vizitka pro další potenciální zájemce o zaměstnání.“

Skupina AGC například vlastní soukromou Střední školu AGC v Teplicích, kde se především v posledních letech snaží opět rozšiřovat technické obory. Firma investovala nemalé prostředky do vybavení školy moderními technologiemi i rozvoje oborů, jako je robotika. V plánu je i rozšíření a modernizace celého areálu.

Dlouhodobě firma také spolupracuje s ústeckou Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně i Technickou univerzitou v Liberci. AGC Automotive Czech zase v rámci soutěže Technowizz umožňuje studentům středních škol vyzkoušet si řešení reálných projektů při výrobě autoskel. „Naše dlouhodobá podpora především technického vzdělávání je klíčová nejen z pohledu zajištění kvalitních pracovníků do budoucna, ale i pro zvýšení vzdělanostní úrovně celého regionu,“ dodal Libor Sehnal.

V rámci ankety Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty firmy hodnotí mladí lidé prostřednictvím spontánní znalosti bez předvýběru jednotlivých společností a bez odborné poroty. Výsledky jsou díky tomu nezkreslené a odpovídají skutečnému pohledu mileniálů na své potenciální zaměstnavatele. Výsledky byly vyhlášeny v rámci setkání zaměstnavatelů a škol z Ústeckého kraje na konci minulého týdne. Skupina AGC patří v rámci soutěže Zaměstnavatel roku dlouhodobě k nejvýše hodnoceným firmám v regionu.

AGC je největší sklářskou skupinou světa a sídlí v Japonsku. Firma v České republice vlastní pět výrobních závodů s denní výrobní kapacitou téměř 2000 tun základního skla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru