Mezná: Hasiči v pondělí ubránili stavení od blížících se plamenů
Hasiči v Mezné uhasili požár porostu hned u domku, ten byl zachráněn
Děčín

Hřensko, Mezná - V pondělí 8. 8. 2022 během pravidelného hlídkování v Mezné si jeden ze zasahujících hasičů (JSDH Děčín - Staré Město) všiml plamenů, které nabírají na síle a míří k jednomu ze stavení. Okamžitě zalarmoval ostatní členy a velitele úseku. Hasiči okamžitě zahájili hasební práce a za pomoci dalších přivolaných jednotek požár zcela zlikvidovali. Plameny pohltily naštěstí "jen" okolní porost.

Hřensko - (9. 8. 2022, 7:00) Dnes v noci byl klid. Drony objevily ohniska v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Ty hasiči likvidovali. Dále se pohybují na ploše přibližně 100 hektarů. Přibližně zasahuje 850 hasičů. Předpokládá se ještě střídání odřadů, ale postupně budou do pátku síly a prostředky redukovány. Pak by mělo být místo pod kontrolou jednotek z Ústeckého kraje. Nasazení bude koordinováno se správou NP. Nyní jsou stále přítomné odřady, utlumuje se činnost jednotek dobrovolných hasičů z Ústeckého kraje. Důvodem je zmenšování plochy, kde hasiči zasahují, odpočinek, údržba techniky a zároveň se jednotky připravují na zajištění místa po odchodu odřadů.

(9. 8. 2022, 9:50) Hasiči zasahují na ploše přibližně 80 ha, kde se nacházejí jednotlivá ohniska. Ve vzduchu bylo dnes nasazeno šest vrtulníků, z toho pět provádělo hasební práce, jeden vrtulník koordinoval provoz. Nasazeny 2x vrtulníky PČR, 2x AČR, 1x SVK, v lokalitách Křídelní stěny, Pravčické brány, Malinového a Borového dolu. Ráno hasiči správě Národního parku předali část sektoru č. 3, viz mapa. Předaná je už tak celá jižní část z celkové plochy zásahové zóny, zatím to ale nemá vliv na návrat evakuovaných osob. Pracuje se na tom, aby hasiči předávali další části území. V předaných sektorech jsou zřízeny kontrolní body a je potřeba provádět monitoring. Stále jsou přítomné odřady z celé republiky.

0908mapa

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru