Pirátství se nevyplácí! Muž (63) způsobil sdílením pohádek a filmů statisícové škody
Ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj, Most - Sdílení nelegálních kopií audiovizuálních děl ze svého počítače se nevyplatilo 63letému Mostečanovi. Ten měl šířit a sdílet veřejnosti filmotéku ze svého datového nosiče a tímto činem neoprávněně zasáhnout do chráněných práv. Uvádí to Policie ČR, která se případem zabývá.

Podle policistů vše začalo tak, že si muž vytvořil osobní účet na jisté internetové stránce. Mostečan dostal nabídku, že pokud umožní ze svého počítače rozšiřování médií, bude mít jisté výhody. "Potenciálním zájemcům umožnil stahovat 133 chráněných audiovizuálních děl, které měl uložené doma ve svém zařízení. Jednalo se o pohádky pro děti a také o starší a novější tituly různých žánrů pro všechny věkové skupiny diváků," uvedl mluvčí Policie ČR Václav Krieger.

Filmy měl poskytovat ke stažení široké veřejnosti po dobu čtyř let. "Jistým společnostem způsobil škodu ve výši téměř 300 tisíc korun. Od policejní vyšetřovatelky si převzal sdělení obvinění ze spáchání trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi," sdělil mluvčí.

Za nelegální rozšiřování chráněného díla hrozí muži v případě uznání viny až dvě léta za mřížemi.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru