Pondělí bude v děčínské zoo patřit želvám
Foto, zdroj: Zoo Děčín
Děčín

Děčín - Víte, že i želvy slaví svůj svátek? Světový den želv připadá každoročně na 23. května. „Želvy žijí na Zemi už 110 milionů let, přežily dinosaury, ale hrozí jim vyhynutí. Tento den má upozornit na problémy, které želvy sužují. Při rybolovu se chytají do sítí rybářů, lidé jedí jejich vejce i maso a z jejich krunýřů dělají suvenýry. Je důležité věnovat se jejich ochraně, aby je v přírodě mohli potkat i naše děti a vnoučata,“ vysvětlil lektor ZooŠkoly Zoo Děčín Mgr. Tomáš Rus.

Děčínská zoologická zahrada přichystala u příležitosti Světového dne želv v pondělí 23. května 2022 osvětovou akci, která příchozí seznámí blíže s projektem české zooložky Hany Svobodové Chráníme mořské želvy. Akce je vhodná nejen pro školní a jiné kolektivy, ale také jednotlivce. „V 9 a ve 14 hodin proběhne v amfiteátru přednáška s názvem Čím dám tenčí krunýře, kterou povede zakladatelka projektu Hanka Svobodová. Na relaxační louce bude od 9 hodin k dispozici informační stánek a bannery projektu, stánek se suvenýry na podporu želv a nebudou chybět hry a soutěže pro děti,“ vyjmenoval Mgr. Tomáš Rus. Nabídku doplní i speciální nabídka plyšových želv na pokladně zoo a v Expozici Rajské ostrovy.

1805zoozelva

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru