Dvojice zlodějů ukradla v prodejně iPhone, jeden z nich se tam druhý den vrátil kvůli svému tarifu
ilustrační foto
Děčín

Děčín - Děčínští policisté díky své osobní a místní znalosti v krátké době dopadli dva pachatele krádeže telefonu. Stačilo jim shlédnout záznam z kamerového systému prodejny a šli víceméně najisto.

Ve středu v odpoledních hodinách zaměstnanci prodejny s mobilní telefony zjistili, že jim na prodejně chybí telefon Apple IPHONE v hodnotě 32 tisíc korun. Ihned celou věc nahlásili policii. Policisté ve chvíli, kdy přijeli na prodejnu zadokumentovat událost a shlédli kamerový záznam, tak již měli natipováno pár podezřelých. Po vyhodnocení kamerových záznamů na služebně se jen v názoru utvrdili.

"K uzavření případu jim ale významně pomohl i jeden z pachatelů, protože se do prodejny následující den vrátil kvůli svému tarifu, který u mobilní společnosti má. Zaměstnanci ale pachatele poznali a pohotově zalarmovali policii. Policisté tohoto muže (38) zadrželi a v současné době ve zkráceném přípravném řízení již čelí podezření z trestného činu Krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let. Druhý komplic (28) je na tom stejně. Odcizený mobilní telefon na výzvu policistů dobrovolně nepoškozený vydali," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru