Na jaře začne stavba dalších skoro pěti kilometrů nové dálnice v Ústeckém kraji
Nový úsek propojí rozestavěnou dálnici u Loun s úsekem u Sulce. Foto: ŘSD
Děčín

Ústecký kraj, Louny - Další 4,5 km dlouhý úsek dálnice D7 začne letos stavět Ředitelství silnic a dálnic u obce Chlumčany. Nyní je před podpisem smlouvy a výstavbu plánuje zahájit na jaře. Předpokládaná cena stavby, jejíž zhotovitelem je společnost Metrostav Infrastructure, je 1,7 miliardy korun bez DPH. Její zprovoznění pak proběhne v roce 2024.

Jedním z hlavních důvodů přestavby silnice I/7 je zajištění dopravní obslužnosti průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt, zejména pak průmyslové zóny Žatec – Triangle. Ve směru na Chomutov se stavba napojuje na úsek Louny, obchvat a ve směru na Prahu navazuje na úsek Sulec, obchvat, který je již realizován jako čtyřpruhová komunikace.

Součástí stavby D7, Chlumčany zkapacitnění je i 160 metrů dlouhý most, který silnici R7 převádí přes údolí Smolnického potoka. Ve směru na Louny pak následují ještě další tři mosty, za nimiž se pak bude nacházet mimoúrovňová křižovatka Louny-východ, která napojuje město Louny ve směru od Prahy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru