Kamioňák v šest ráno nadýchal skoro dvě promile, skončil v cele. Další měl pozitivní test na Cannabis
Dálniční hlídky kontrolovaly nejen alkohol. Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecký kraj - Policisté z dálničního oddělení v Řehlovicích se v pondělí během brzkých ranních a dopoledních hodin na dálnici D8 zaměřili na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek zejména řidiči nákladních vozidel a autobusů.

Kontrolovali ale i dodržování ostatních pravidel silničního provozu. Během akce policisté provedli 76 dechových zkoušek a 8 řidičů se podrobilo testům na návykové látky.

Alkohol policisté odhalili u zahraničního řidiče kamionu, který v 6 hodin ráno „nadýchal“ 1,83 promile. Řidič skončil v policejní cele a ve zkráceném přípravném řízení se bude zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pozitivní test na návykovou látku Cannabis měl rovněž zahraniční řidič nákladní soupravy, který odmítl odběr krve. Tomu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a uložili kauci 25 tisíc korun. Hrozí mu zákaz řízení na 1 až 2 roky a pokuta ve správním řízení ve výši 25 až 50 tisíc korun.

"Kromě toho policisté odhalili také kamion, který byl o jeden metr delší, než povolují předpisy. Řidiči byla uložena pokuta ve výši 10 tisíc korun, dopravci pak kauce 50 tisíc korun. Navíc musí s další jízdou počkat na vystavení povolení ke zvláštnímu užívání silnic, doprovod a zaplatit správní poplatek," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru