POZOR: Na trhu se objevila další nebezpečná hračka! Ministerstvo zdravotnictví varuje před touto panenkou
Nebezpečná panenka. Foto: MZČR
Děčín

ČR - Ministerstvo zdravotnictví s ohledem na riziko pro lidské zdraví informuje veřejnost o riziku látky di-2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) obsažené ve výrobku: panenka FASHION, I AM YOUR GOOD PARTNERS, NO.LY350

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány. Hlava panenky obsahuje DEHP v množství 38,3 ± 15,3 % hm. To nesplňuje limit 0,1 % hm.

Panenka je balena v barevné papírové skládačce s průhledem, ev. s plastovými doplňky (kabelka, boty, spona ve tvaru mašle). Na přední straně skládačky jsou texty identifikující výrobek (FASHION, I AM YOUR GOOD PARTNERS, PRETTY GIRL, ELEGANT), obrázky různobarevných květin a symbol o nevhodnosti výrobku pro děti do 3 let (3+). Na zadní straně skládačky jsou obrázky různobarevných květin, text identifikující výrobek a další texty, údaj o zemi původu, kód NO.LY350, upozornění ohledně nevhodnosti výrobku pro děti do 3 let z důvodu obsahu malých částic. Na zadní straně skládačky je dolepená bílá etiketa s uvedeným českým názvem výrobku (panenka) a kódem ITEM NO:bm1226K76.

Dále je zde uveden neexistující EAN kód, údaj o zemi původu a distributorovi, upozornění v českém jazyce s chybami, upozornění ohledně nevhodnosti výrobku pro děti do 3 let (vyjádřeno také piktogramem), označení shody CE, symbol Zeleného bodu, recyklační symbol a symbol nabádající k šetrnému vztahu k životnímu prostředí (piktogram „basketbalisty“). Na horní straně skládačky je uveden anglický text (FASHION, Welcome to join), na spodní straně je uvedeno tvrzení, že výrobek byl vyroben dle mezinárodních norem, vícejazyčná upozornění ohledně nevhodnosti výrobku pro děti do 3 let z důvodu nebezpečí udušení kvůli obsahu malých částic (vyjádřeno také piktogramem), symbol Zeleného bodu, recyklační symbol a označení shody CE. Na boční straně je text (FASHION, Welcome to join), na druhé straně skládačky se nachází obrázek panenky s kabelkou, s náramkem a korálovým náhrdelníkem kolem krku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru