Senior vyrazil na houby a nevrátil se domů. V těžce přístupném terénu se zranil
Ilustrační foto
Děčín

Staré Křečany - Ve středu 15. září proběhla v katastru obce Staré Křečany pátrací akce po nezvěstném 87letém seniorovi. Na policisty z Rumburku se po půl osmé večer obrátil syn pohřešovaného muže s tím, že jeho otec si vyrazil na houby a nevrátil se domů. Do lokality, kam se muž vydal, se okamžitě sjely všechny dostupné policejní hlídky a za snížené viditelnosti a velmi špatného počasí začaly po muži pátrat.

Nasazení vrtulníku nebylo s ohledem na povětrnostní podmínky možné, hledání ztěžoval také velice těžko prostupný terén. Na místo byl přivolán i policejní psovod, což se ukázalo jako dobrý postup, protože služební pes po deváté hodině večer muže, který se zranil na noze a bez pomoci nedokázal jít, vypátral.

"Na místo byli přivoláni hasiči, s jejichž pomocí se podařilo muže z těžko přístupných míst přenést k záchranářům, kteří ho převezli do nemocnice. Díky rychle zorganizované pátrací akci a nasazení všech zúčastněných policistů se podařilo muže zachránit a dostat do bezpečí," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru