Ve školách v kraji odhalili 36 pozitivních žáků. Další testování asi na podzim
Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj - Na základě tříkolového screeningového testování žáků a dětí ve školách Ústeckého kraje bylo odhaleno 36 pozitivních případů. To ukázal průzkum, který trval od začátku letošního školního roku a ukončen byl k úterý 13. září. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se situace ve školách ohledně šíření koronaviru nezhoršuje.

"Záchyty nákazy ve školách jsou velmi nízké. Plošná opatření tedy nejsou na pořadu dne a školy rozhodně zavírat nebudeme. Situaci budeme sledovat a případně na podzim zopakujeme plošné testování," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Od 13. září nyní neplatí ve školách a školských zařízeních povinnost zajištění screeningového testování dětí a žáků. Nadále zůstávají v platnosti běžná pravidla pro nošení ochrany dýchacích cest ve školách, což především znamená, že žáci nejsou povinni nosit ochranný prostředek k zakrytí úst a nosu v případě, že jsou usazeni, a pedagogičtí pracovníci nejsou povinni nosit ochranný prostředek v případě, kdy poskytují vzdělávání.

Výsledky screeningového testování ve školách Ústeckého kraje komentovala radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková: „Chci všem, kteří se na testování podíleli, poděkovat. Jsou to učitelé, žáci samotní a v neposlední řadě i rodiče. Testování proběhlo tak, jak mělo a i když se nějaké pozitivní případy objevily, rozeběhl se školní rok v našem kraji tak, jak má. Přeji všem klidný rok pokud možno bez větších omezení,“ uvedla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru