Krajská zdravotní nabídne svým zdravotníkům bezplatné očkování proti chřipce
Ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj - Krajská zdravotní, a.s., (KZ) nabídne letos na podzim svým zaměstnancům – zdravotníkům – očkování proti chřipce zdarma. Společnost pro Ústecký kraj spravuje nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově, Litoměřicích a odloučené pracoviště ústecké nemocnice v Rumburku. Uvolnění 552 000 Kč včetně DPH na nákup vakcíny proti chřipce na svém jednání už schválilo vedení KZ.

„Očkování proti chřipce je zdravotníkům doporučeno každý rok a nejinak je tomu i v roce letošním. Lékařům, sestrám a sanitářům nabídneme současně podání 3. dávky vakcíny proti COVID-19. Zdravotníci patřili na začátku roku 2021 mezi první očkované, a proto již splňují podmínku pro podání třetí dávky. Ta je vhodná v odstupu nejméně 8 měsíců od dokončení základního očkování. Vakcíny proti chřipce i nemoci COVID-19 chrání nejen samotné zdravotníky, ale také jejich pacienty a bezpečnost pacientů je naší prioritou,“ říká MUDr. Pavel Dlouhý, primář Infekčního oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., a předseda Společnosti infekčního lékařství České lékařské společnosti J. E. Purkyně.

Vybrané skupiny zaměstnanců by třetí dávku očkování proti COVID-19 a očkování proti chřipce měli absolvovat v říjnu a listopadu v očkovacích centrech v nemocnicích Krajské zdravotní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru