Konec léta! Tlaková níže Roland přinese velkou oblačnost a ochlazení
Nebe se zatáhne. Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Úterý bylo nejslunečnějším a současně nejteplejším dnem tohoto týdne. A to díky tlakové výši Isgard (nikoli Asgard, jak by napadlo nejednoho fanouška Hvězdné brány) se středem takřka přímo nad Českou republikou. Nicméně na záběrech z Meteosatu, meteorologické družice, která bedlivě střeží (šmíruje) evropský kontinent i jeho okolí, nešlo přehlédnout výrazný pás oblačnosti, pomalu se přibližující k hranicím České republiky. Popravdě šlo o frontální systém spojený s tlakovou níží nad západní Evropou, které v Berlíně dali jméno Roland. A právě Roland je alfou a omegou nadcházejících dní.

Středa 15. září: V průběhu brzkého rána se od západu zatáhne. Nejdříve oblačností vysokého patra, později se přidá také oblačnost pater nižších. A zatímco v úterý byly podmínky jak pro opalování, tak pozorování hvězd naprosto ideální, ve středu budou totálně špatné. To znamená, že jakmile se zatáhne, už se neroztáhne. Někdy k večeru/večer by se hlavně v Krušných horách mohla objevit přeháňka či decentní bouřka, ale spíše nikde nespadne ani kapka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, za hranicemi Karlovarského a Ústeckého kraje až okolo 27 °C.

Čtvrtek 16. září: V době mezi půlnocí a 15. až 17. hodinou lze očekávat hodně, opravdu hodně mraků, tzn. oblačné až zatažené nebe, a k tomu téměř určitě sprchne. Ne všude, to ne. Znovu zvláště na česko-německém pomezí, tj. v oblasti Krušných hor. Poté, takže po 15. až 17. hodině, se na většině území Karlovarského a Ústeckého kraje vyčasí a tedy se ukážou hvězdy. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C, na západě okolo 16 až 20 °C, nejnižší ranní teploty kolem 18 až 14 °C, což je relativně dost (vzhledem k tomu, že už začne druhá polovina září).

Předpověď na víkend je prozatím nejistá, avšak nezdá se, že by mělo být azuro a teploty na opalovačku/pobyt u vody... I astronomické léto holt brzy skončí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru