Pozor! Turistická cesta Šaunštejn - Malá Pravčická brána je uzavřena, hrozí tu nebezpečí
Ilustrační foto
Děčín

Šluknovsko - Na základě kontroly nebezpečných stromů na červeně značené turistické trase pod Šaunštejnem se zastupitelé města Šluknov rozhodli o okamžitém uzavření v úseku od turistického přístřešku pod hradem k Malé Pravčické bráně. Důvodem je extrémní riziko pádu odumřelých smrkových souší.

Situace se zde za necelý měsíc vyvinula, pravděpodobně i v důsledku povětrnostních vlivů a deštivého počasí, bohužel velmi dramaticky a došlo již k pádu několika stromů přímo na cestu.

O dalším postupu v této záležitosti vás budeme informovat v nebližších dnech. Tato cesta je zařazena mezi cesty, které budou udržovány v průchozím stavu i za cenu významných zásahů, nicméně s ohledem na její plánovanou uzavírku z důvodu probíhajících prací na rekonstrukci přístupu na skalní hrad, o které jsem vás již před časem informoval, je možné, že bude nakonec uzavřena po delší dobu. Důvodem však v tomto případě nebude zájem ochrany přírody (tj. odumřelé stromy zde nebudou ponechány samovolnému vývoji, jako je tomu např. na jiných uzavřených cestách v NP, ale budou odstraněny), ale právě probíhající práce na skalním hrádku a s tím spojené zvýšené nebezpečí pro návštěvníky. Jakmile to situace dovolí, tj. jakmile budou rizikové stromy odstraněny a pomine riziko ohrožení zdraví návštěvníků v důsledku probíhající rekonstrukce přístupu na hrad, bude cesta znovu otevřena.

Malá Pravčická brána zůstává přístupná po červené TZT směrem od Mezní Louky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru