Žáci se při školních aktivitách nebudou muset testovat, rozhodla vláda
Ilustrační foto
Děčín

ČR - Ministerstvo zdravotnictví přichází s úpravou mimořádného opatření pro maloobchod. Nově se z něj od 13. září vyjímají školní aktivity. Úpravu v pátek 10. září schválila vláda.

„Ve spolupráci s MŠMT jsme zjednodušili podmínky pro školáky. Nově tak nebudou muset prokazovat bezinfekčnost účastníci školních aktivit, jako jsou např. plavecké výcviky. Jednoduše řečeno, pokud půjdou v rámci výuky žáci třeba plavat, nebudou se muset prokazovat potvrzením OTN," vysvětluje důvody změny mimořádného opatření ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Z povinnosti doložení bezinfekčnosti a dodržení rozestupů tak aktuálně zmizí vnitřní sportoviště a bazény, a to v rámci výuky tělesné výchovy pro žáky jedné školy. Zároveň jsou jasněji upravená i pravidla při vzdělávacích akcích a zkouškách na vysokých školách. Studenti těchto škol se nebudou muset prokazovat potvrzením OTN. Toto nařízení zůstává v platnosti pouze pro vzdělávací akce a zkoušky, které jsou mimo studium na VŠ.

Vláda také upravila mimořádné opatření k testování v sociálních a zdravotních službách. Okruh poskytovatelů povinných provádět testování svých zaměstnanců a pacientů se od 13.9. rozšiřuje o poskytovatele následné lůžkové péče. První testování provedou do 20.9.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru