Děčín: Lidé berou zoo útokem, návštěvnost roste
Foto, zdroj: Zoo Děčín
Děčín

Děčín - Více než 31 tisíc lidí se rozhodlo v prvním prázdninovém měsíci navštívit děčínskou zoo. Postarali se tak o absolutní červencový rekord v celé dvaasedmdesátileté historii zoo. Třicetitisícovou hranici se v minulosti podařilo překonat pouze v loňském roce.

„Letošní červenec nám přinesl celkem 31.202 návštěvníků. Bylo nám nakloněné především počasí, nepříliš teplé léto je pro návštěvu zoo ideální. Vysoké návštěvnosti ale bezpochyby nahrálo i několikaměsíční uzavření zoo kvůli koronaviru. Od dubna, kdy zoo mohla opět otevřít, navštívilo zahradu 70.856 lidí,“ zhodnotila mluvčí zoo Alena Houšková. S nejvyšší pravděpodobností se tedy zoo podaří překonat i magickou stotisícovou hranici. Dle statistik by jí mohla zahrada dosáhnout už během podzimu. „Během srpna navštíví zoo v průměru 20 až 25 tisíc lidí. Takže pokud nepřijdou ze strany vlády opět nějaká omezení, věříme, že už během října tu jubilejního stotisícího návštěvníka přivítáme,“ uzavřela Houšková. Do konce prázdnin čeká děčínskou zoo ještě několik akcí pro veřejnost. Každý čtvrtek to budou 2x denně loutkové pohádky pro děti, 13. srpna pak večerní prohlídky jak pro děti, tak pro dospělé, a v sobotu 28. srpna pak akce s názvem Vesmírná zoo, která bude stylovým rozloučením s prázdninami.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru