V ulicích se od března objevily tyto nové popelnice. Víte, co do nich patří?
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Město rozšiřuje možnosti třídění odpadu. Od března letošního roku se ve městě objevily nové nádoby na oleje. Jsou určeny na ukládání použitých rostlinných olejů z domácností.

Do těchto popelnic patří použité jedlé oleje a tuky z domácnosti například fritovací oleje. Naopak tam nepatří motorové a další oleje, které jsou z důvodu jejich nebezpečných vlastností určeny na sběrný dvůr - například převodové, tlumičové, maziva a kapaliny. Občané musí oleje odkládat do nádob v uzavřených plastových lahvích.

Nádoby jsou umístěny na vybraných stanovištích tříděného odpadu ve městě. Do budoucna se nevylučuje jejich rozšíření i do dalších částí města.

Seznam míst s nádobami na olej

  • v ulici Lesní u trafostanice
  • ve vnitrobloku v ulici Západní v blízkosti dopravního hřiště
  • stanoviště tříděného odpadu mezi ulicemi Kmochova – Pražská (u bývalé burákárny)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru