Ohnivé peklo! Vlak u Chřibské zachvátil požár, hasiči zveřejnili fotky ze zásahu
Foto: Michal Šafus, Požáry.cz. Zdroj: Hasiči Varnsdorf
Děčín

Rybniště - "Hoří vlak" - to hasiči ve Šluknovském výběžku neslyší až tak často. Ale v pátek večer takové hlášení zburcovalo jednotky z několika obcí. Nahlášeno bylo, že nedaleko vlakové stanice Chřibská, která je ale na mapě skoro blíže Rybništi, hoří vlak.

Operační důstojník na místo okamžitě vyslal pět jednotek. Kromě profesionálních hasičů z Varnsdorfu na místo vyjeli dobrovolní hasiči z Horního Podluží, Rybniště a Krásné Lípy s několika cisternami. Z Liberce vyrazili také drážní hasiči.

Vlak "naštěstí" začal hořet jen kousek od vlakového přejezdu, takže přístup k němu byl relativně dobrý, stačilo natáhnout několik desítek metrů hadic. Kdyby však dojel dál, směrem na Jedlovou, byla by situace o mnoho horší.

Když hasiči na místo dorazili, hořel vlak plamenem a bylo jasné, že jeden z vozů již nepůjde zachránit. Hasiči natáhli dva vodní proudy a okamžitě začali hasit. Plameny zkrotili rychle a zabránili tak rozšíření na zbytek vlaku. Využili jak termokameru, tak přetlakovou ventilaci.

Před příjezdem hasičů všichni cestující bezpečně opustili vlak a shromáždili se v nedaleké zastávce Chřibská. Provoz na trati musel být zastaven. Požár byl lokalizován v 18:20 a v 19:15 hodin byly hasební práce ukončeny. K uhašení bylo potřeba 20 tisíc litrů vody. Předběžná škoda je 15 milionů korun, přesná příčina bude zjišťována v dalších dnech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru