Děčín má novou obřadní síň, proběhla v ní první svatba
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - O víkendu byla na děčínském magistrátu uvedena do provozu nová obřadní síň. Ta vznikla v prostorách bývalé městské knihovny ve druhé části budovy magistrátu na Mírovém náměstí v Podmoklech. Oproti dosavadní obřadní místnosti má nová síň větší kapacitu, lepší zázemí pro snoubence, svatebčany i oddávající a také samostatný vchod. Nechybí ani bezbariérový přístup.

„Jsem rád, že nyní můžeme pořádat svatební obřady v důstojnějším a příjemnějším prostředí než dosud. Kromě svateb budeme zrekonstruované prostory využívat například pro vítání občánků, přijímání významných návštěv nebo k dalším slavnostním či společenským akcím,“ řekl primátor města Jiří Anděl, který byl také prvním oddávajícím v této místnosti – první obřad se tu konal v sobotu 9. ledna v 11 hodin.

1201sindva

Stavební úpravy podle projektu Ing. arch. Tomáše Eflera přišly město na 7 755 428 korun bez DPH. Vyměnily se podlahové krytiny, hlavní sál má novou podlahu z litého teraca, sloupy v hlavním sálem dostaly nové obložení z kamenných desek, dále byly vyměněny rozvody, repasovány truhlářské prvky a doplněny o další. Součástí zakázky byl také mobiliář. V zázemí jsou k dispozici toalety či kuchyňka. Zhotovitelem stavby se stala na základě výběrového řízení firma STAMO, spol. s r.o.

1201sintri

„U veřejné zakázky na stavební úpravy nové obřadní místnosti jsme si poprvé vyzkoušeli tzv. zelenou zakázku. U dodávky mobiliáře byla jako dílčí hodnotící kritérium stanovena ekologická šetrnost výrobku, tedy použití dřeva z udržitelných zdrojů, nízká stopa formaldehydu,“ doplnil primátor.

Kromě oficiální obřadní místnosti v budově magistrátu si ke svatebnímu obřadu vybírají snoubenci i jiná místa ve městě. Mezi ty nejatraktivnější patří děčínský zámek a jeho zahrady. Oddávající vyjíždějí i do nejbližšího okolí, například na Kristin Hrádek nebo na vyhlídku Bevedér na Labské Stráni.

 

Spádovými oblastmi Matričního úřadu Děčín jsou Arnoltice, Bynovec, Děčín, Dobkovice, Dobrná, Hřensko, Huntířov, Janov, Kámen, Labská Stráň, Ludvíkovice, Malšovice, Růžová a Těchlovice.

V běžném roce uspořádá děčínský magistrát přibližně 200 obřadů. Loni, kdy do pořádání svateb zasáhla pandemie koronaviru, jich bylo 157.

1201sin

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru