Běh na Chlum ukončil běžeckou sezónu. Počasí extrémnímu závodu přálo
Foto: Konkordia Děčín
Děčín

Děčín - Uplynulá neděle patřila ve sportovním kalendáři KONKORDIA Děčín organizaci vlajkového závodu. Přes různá omezení a opatření v této nelehké době a po posunutí termínu o čtrnáct dnů se nakonec podařilo uspořádat již 26. ročník Běhu na Chlum.

Tento extrémní běžecký závod k rozhledně na Chlumu a zpět si za tuto dlouhou dobu získal své tradiční účastníky, kteří se těší na nástrahy trati. Noví účastníci jsou pak těmito nástrahami otestováni, jak se s nimi vypořádají. V letošním závodě oproti jiným ročníkům bylo počasí milosrdné a tak na všechny nečekalo tradičně kluzké bláto, plískanice a sníh, ale naopak ideální běžecké podnebí, odpovídající ročnímu období.

Nejprve se představily dětské kategorie, ve kterých startovalo 40 dětí. Hlavní závod k rozhledně na Chlumu letos přivítal 39 závodníků a závodnic. Druhé vítězství po čtyřech letech si připsal Petr ZUDA z Ústí nad Labem. Druhé místo a vítězství v kategorii mužů do 49 let patřilo Josefu NOVOTNÉMU hájícímu barvy ASK Děčín. Celkově třetí místo pak získala Václav SPILKA z Malé Veleně. Mezi ženami pak potvrdila svou stoupající výkonnost vítězná Dagmar MUSILOVÁ, která zde zvítězila již v letech 2017 a 2018, druhé místo patřilo Veronice HERNYCHOVÉ (obě Jílové) a třetí Lindě MRÁZKOVÉ.

V rámci závěrečného vyhlášení výsledků došlo i na tradiční vyhodnocení běžeckého seriálu KONKORDIA Děčín – MODRÁ STUHA, ve kterém bodovalo v pěti závodech ve čtyřech kategoriích více než 200 závodníků. Vítězství v jednotlivých kategoriích a pohár si převzali mezi muži, Lukáš Eliáš, mezi ženami Veronika Hernychová, mezi veterány Karel Klinkáček a mezi veteránkami Jarmila Sobecká.

Pořadatelé tímto děkují za účast všem zúčastněným závodníkům a za podporu partnerům závodu v čele s hlavním partnerem firmou Interkov spol. s r.o. Příští již 27.ročník se uskuteční 21.listopadu 2021. Již nyní ale zvou pořadatelé z KONKORDIA Děčín všechny sportovce na první závod běžeckého seriálu MODRÁ STUHA v příštím roce, kterým bude Noční bludičkový běh na cyklostezce ve středu 17.února 2021, popř. na závody v běhu na lyžích - Děčínské sprinty, někdy v lednu 2021, podle sněhových podmínek.

Vítězové jednotlivých kategorií :

Děti do 3 let – Valérie Řehánková (Děčín), děti do 5 let – Ondřej Pomichálek, žáci do 7 let – Martin Ježek (oba SK APD Děčín), žákyně do 7 let – Tereza Sobecká (USK Provod), žáci do 9 let – Adam Janele, žákyně do 9 let – Lenka Janelová (oba KONKORDIA Děčín), žáci do 11 let – Filip Kučera (FK Teplice), žákyně do 11 let – Linda Vobrová (Tri club Č.Lípa), mladší žáci – Dominik Bubník (ASK Děčín), mladší žákyně – Tereza Knejzlíková (Tři club Č.Lípa), starší žáci – Tomáš Škach, dorostenci – Idmar Janele (oba KONKORDIA Děčn), dorostenky – Romana Pomichálková (SK APD Děčín), ženy – Dagmar Musilová (Jílové), muži – Petr Zuda (Ústí nad Labem), muži do 49 let – Josef Novotný (ASK Děčín běhny), ženy do 59 let – Linda Mrázková (Děčín), muži do 59 let – Luboš Sádovský (Jablonec nad Nisou) a muži do 69 let – Zdeněk Bufka (AC Česká Lípa)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru