Park v ulici Legií prochází obnovou. Živý plot je pryč, nahradí ho záhon s výsadbou
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - V polovině listopadu začala rozsáhlá obnova zeleně v parku v ulici Legií. Ten v posledních letech přišel během vichřic o několik dominantních stromů. Během revitalizace prostoru došlo k odstranění nevhodných dřevin, zrušil se také dožilý živý plot podél chodníku v ulici Legií, který na většině míst už prorůstal nálety. Živý plot nahradí záhon s výsadbou rostlin, který bude dle aktuálních módních trendů dosypán dolomitským vápencem.

Na téměř dvou tisících metrech čtverečních se vysadilo 18 kusů solitérních dřevin. Šestnáct kusů okrasných třešní a dva kusy javoru červeného. V jarních měsících ještě proběhne na některých místech obnova trávníků. Celková revitalizace parku v ulici Legií vyšla na téměř 250 tisíc korun bez DPH.

0312parkkz2

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Obnova zeleně probíhá i na jiných místech ve městě

Nedávno byla obnovena stromová alej v ulici Československých letců. Celkem bylo vysazeno 15 kusů Muchovníku stromovitého, který jako jeden z mála snese podmínky jeho umístění. Tyto stromy jsou navíc nenáročné, jsou vhodné do zpevněných ploch, snesou zasolení a jsou malokorunné. Díky tomu tak nebudou zasahovat do průjezdního profilu frekventované komunikace. Zároveň krásně kvetou a na podzim se zbarvují. Stromy doplnila podsadba trvalek a okrasných travin, které budou také dosypány dolomitským vápencem.

0312parkkz3

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru