Počet nakažených v kraji proti minulému týdnu opět stoupl, v Děčíně pomáhají letci z Čáslavi
Z Čáslavi až do Děčína. Letci Armády ČR s rozšířeným kurzem první pomoci vyrazili do krajské nemocnice. Pomáhají s péčí o ohrožené pacienty na oddělení anestezilologie a resiscutace. Foto: Armáda ČR
Děčín

Ústecký kraj - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji byl ke včerejšku 34 127 osob. Z toho za posledních 24 hodin přibylo 358 nových případů. To je o 16 více než v úterý před týdnem. Na minulé úterý ale připadal státní svátek, kdy se méně testovalo.

V Ústeckém kraji se dosud uzdravilo 27 581 pacientů. Aktuálně nemoc prodělává v kraji pod Krušnými horami 5 946 pozitivně testovaných osob. Od začátku epidemie nemoci covid-19 zemřelo v Ústeckém kraji již 600 lidí.

Předseda vlády Andrej Babiš oznámil, že požádal armádu o spolupráci na realizaci plánovaného testování antigenními testy. „Byl bych velice rád, abychom tuto výzvu zvládli do Vánoc, abychom umožnili všem našim občanům alespoň týden nebo 10 dnů před Vánoci se nechat dobrovolně a zdarma testovat antigenními testy. Je to důležité,“ zdůraznil Babiš.

Rozvolnění ve školách

Od středy také platí nová opatření. Týkají se školství. Od 25. listopadu se do škol vracejí závěrečné ročníky středních a vyšších odborných škol a konzervatoří a studenti na praxe, povolena je i individuální prezenční výuka jeden na jednoho na základních uměleckých a jazykových školách. V případě vysokých škol je možná praktická, laboratorní, experimentální či umělecká výuka posledních ročníků ve skupinách o maximálně dvaceti studentech a realizace individuálních studijních plánů studentů doktorského studia.

Od 30. listopadu by pak měla být umožněna prezenční výuka celých prvních stupňů a 9. tříd základních škol a turnusová výuka a druhých stupňů základních škol a na nižších stupních víceletých gymnázií.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru