Při pronásledování řidiče narazilo auto varnsdorfských policistů do stromu!
ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Ve čtvrtek před desátou hodinou dopoledne stavěla dvoučlenná hlídka policistů z obvodního oddělení ve Varnsdorfu osobní vozidlo VW Touran, na kterém byly umístěny registrační značky, které podle evidence patří na jiné auto.

Jeho řidič neuposlechl výzvy k zastavení a pokračoval zvýšenou rychlostí v jízdě směrem k ulici Žitavská, kde přejel státní hranici se Spolkovou republikou Německo. Policisté v souladu s platnými předpisy pokračovali v přeshraničním pronásledování, během kterého způsobil řidič pronásledovaného auta dopravní nehodu v obci Großschönau a aniž zastavil, pokračoval v jízdě.

"Na křižovatce ulic Hauptßtrase a Talstraße došlo k dopravní nehodě služebního vozidla Policie ČR, jehož řidič se snažil zabránit střetu s vozidlem Toyota, které i přes použití výstražného světelného a zvukového zařízení neumožnilo hlídce průjezd v levém jízdním pruhu. Policejní vozidlo narazilo do podezdívky, následně přeletělo přes říčku a vrazilo do stromu, následkem čehož se otočilo na střechu," popsal policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté byli z preventivních důvodů převezeni do nemocnice, v důsledku nehody naštěstí nedošlo k žádnému zranění policistů ani řidiče vozidla Toyota. Řidič pronásledovaného vozidla ujel, okolnosti dopravní nehody prošetřují němečtí policisté.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru