OD SOUSEDŮ: Rumunská dodávka ukrývala cigarety. Pětice mužů v ní převážela přes čtyři sta krabiček!
Foto: Celní správa ČR
Děčín

Ústecko - O víkendu během noční směny kontrolovala hlídka mobilního dohledu na dálnici D8 u tunelu Radejčín vozidla projíždějící ve směru ke státní hranici s Německem. Asi hodinu po půlnoci si hlídka vytipovala ke kontrole tmavě modrou dodávku zn. Mercedes-Benz s vlekem určeným k přepravě osobních vozidel, rumunské imatrikulace.

Osádku vozidla tvořilo pět mužů ve věku 28, 30, 46, 50 a 53 let. Celníci podrobili vozidlo důkladné kontrole, při níž objevili tři igelitové pytle s cigaretami různých značek, které byly ukryty pod předními sedadly. Další krabičky cigaret odhalili ve třech igelitových taškách, které se nacházeli v odkládacích přihrádkách vozidla. V konečném součtu v dodávce celníci nalezli 259 krabiček cigaret zn. Kent, 150 krabiček zn. Rothmans a 10 krabiček cigaret zn. Winston.

1011dodavkakz2

Foto: Celní správa ČR

Kontrolované osoby sice tvrdily, že si kuřivo vezou pro osobní spotřebu, nicméně u odhalených cigaret byl zákonem stanovený množstevní limit pro osobní spotřebu výrazně překročen. Jelikož řidič nebyl zároveň schopen na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující řádné zdanění tabákových výrobků, byly cigarety zajištěny a převezeny do celního skladu. Porušení předpisů bude dále řešeno ve správním řízení.

1011dodavkakz3

Foto: Celní správa ČR

Fyzická osoba, která dopravuje cigarety pro osobní spotřebu z členských zemí Evropské unie, přepravuje tyto cigarety osvobozené od spotřební daně, pokud jejich množství nepřesahuje povolený limit, tedy 800 kusů cigaret.

1011dodavkakz4

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru