Covid-19: V nemocnicích i domovech pro seniory stále chybí personál, vláda nasazuje stovky vojáků!
Foto: Armáda ČR
Děčín

ČR - Do pomoci zdravotnickým zařízením a domovům sociální péče se bude moci zapojit až 900 vojáků. O navýšení počtu rozhodla vláda Andreje Babiše na jednání v pondělí 9. listopadu 2020.

Až 900 vojáků v činné službě se bude moci zapojit do práce ve zdravotnických zařízeních či v pobytových zařízeních sociálních služeb, pokud se jejich zřizovatelé dostanou do problémů se zajištěním personálu kvůli pandemii nemoci covid-19. Na základě doporučení Ústředního krizového štábu a požadavku Ministerstva zdravotnictví rozhodla vláda Andreje Babiše o změně příslušného nařízení. Dosud platné nařízení uvolňovalo pro civilní potřeby 360 příslušníků Armády ČR, ovšem k 5. listopadu už byla tato kapacita téměř vyčerpána.

Situace v personálním zajištění chodu domovů pro seniory, léčeben dlouhodobě nemocných a dalších lůžkových sociálních i zdravotnických zařízeních se přitom v důsledku šíření nemoci covid-19 nelepší. Nasazení vojáci budou využiti na pomocné činnosti, související se zajištěním péče o klienty či pacienty a chodu těchto zařízení.

Vojáci stále pomáhají také v Ústeckém kraji. "Armádě, která i nadále doplňuje v jirkovském zařízení pro seniory chybějící zaměstnance, patří velký obdiv a dík. Město vojákům zajistilo ubytování ve dvou volných služebních bytech v budově družiny ZŠ Budovatelů," uvedlo město Jirkov na svém Facebooku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru