VIDEO: Řidič kamionu usnul v tunelu, způsobil škodu za půl milionu!
Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecko - Ve středu vpodvečer projížděl 51letý řidič kamionu na dálnici D8 tunelem Panenská ve směru na Prahu a při řízení zřejmě usnul. Zezadu narazil do před ním jedoucího nákladního vozidla, po nárazu vyjel vpravo na tunelový chodník a na ostění tunelu poškodil technická, obecně prospěšná zařízení - světelný semafor, dva kusy reproduktorů a světelný označník SOS hlásky.

"Policisté řidiče zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili obvinění ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení v souvislosti s dopravní nehodou, jejíž příčinou bylo nevěnování se řízení a nedodržení bezpečnostní vzdálenosti. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění, alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 650 000,- Kč (z toho 500 000,- Kč na zařízení tunelu) a bude ještě upřesněna," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

VIDEO

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru