Máte už zaplaceno? Blíží se splatnost poplatku za odpad a poplatku z pobytu
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Odbor ekonomický Magistrátu města Děčín upozorňuje na termín 2. splátky místního poplatku za provoz systému nakládání shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů za rok 2020, který je nejpozději do 30. listopadu 2020. Ke stejnému musejí plátci uhradit také místní poplatek z pobytu za 1. – 3. čtvrtletí 2020.

Poplatek za odpad

Složenky na tuto splátku budou Českou poštou rozeslány počátkem měsíce listopadu t.r. Poplatníci, kteří platí prostřednictvím SIPO, mají předpis poplatku zahrnut v rozpisu SIPO na měsíc listopad t.r. Občané, kteří platí poplatek převodem z účtu nebo kteří oznámili, že budou platit přímo v pokladně magistrátu, obdrželi informace k platbě již v minulosti a nebudou již proto na termín splatnosti poplatku upozorňováni.

Upozorňujeme, že složenky nejsou zasílány poplatníkům, u nichž se tyto v minulosti vrátily na magistrát z důvodu nenalezení adresáta nebo poplatníkům, kteří složenky opakovaně nezaplatili. Proto doporučujeme občanům, u nichž došlo ke změně trvalého pobytu a kteří neobdrželi složenky, aby kontaktovali správce poplatku.

Odbor ekonomický dále upozorňuje na povinnost poplatníků nahlásit správci poplatku do 30 dnů každou změnu v ohlašovací povinnosti, tj. zejména doložit nárok na osvobození nebo úlevu od poplatku. Nedoloží-li poplatník nárok na osvobození nebo úlevu ve stanovené lhůtě, tento nárok zanikne a nebude proto možné osvobození nebo úlevu od poplatku uznat zpětně.

V souvislosti se změnou výše roční sazby poplatku na částku 750 Kč/osoba/rok dle OZV č. 4/2019 účinné od 1.ledna 2020 doporučujeme občanům, aby provedli kontrolu výše plateb poplatku za 1.pololetí t.r. V řadě případů došlo k úhradě nižší částky, a tím ke vzniku nedoplatku, neboť občané neprovedli změnu trvalého příkazu k platbě poplatku.

S veškerými dotazy na placení poplatku se mohou občané obracet na pracovníky odd. správy daní a poplatků odboru ekonomického (Magistrát města Děčín, Mírové náměstí 1175/5, Děčín IV, 3. patro, č. dv. 408, 409 a 417).

Místní poplatek z pobytu

Místní poplatek z pobytu za 1. – 3. čtvrtletí 2020 je třeba uhradit ke dni 30.11.2020. Nebudou-li poplatky odvedeny plátcem včas nebo ve správné výši, vyměří mu správce poplatku poplatek platebním výměrem k přímé úhradě. Včas neodvedené poplatky nebo část těchto poplatků může správce poplatku zvýšit až na trojnásobek.

Dále je nutné do 30.11.2020 splnit ohlašovací povinnost k zahájení činnosti spočívající v poskytování úplatného pobytu. Po tomto datu může být nesplnění ohlašovací povinnosti sankcionováno pokutou. V případě jakýchkoliv dotazů k evidenci a placení tohoto místního poplatku se obracejte na paní Lenku Dejmkovou na tel. 412 593 414.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru